Hof van Putten

Harderwijkerstraat 14  -  Putten  -  NederlandBoek nu:  +31 (0)341-461850

Putten en omstreken

Putten_omgeving

Met een fietstocht of een wandeling kunt u al het moois van de omgeving ontdekken.

De Veluwe is een prachtig natuurgebied, gelegen in de provincie Gelderland. Elk seizoen heeft iets speciaals en iedere dag is er wel iets te beleven! Hieronder vindt u de meest interessante locaties van Putten en omstreken.

Geniet van uw verblijf bij Hof van Putten!


Bosbad Putten is meer dan een zwembad waar u baantjes kunt trekken of kunt genieten in een subtropisch zwembad. Er is ook een buitenbad en een terras om even bij te komen.  In combinatie met een ligweide en een vijver is Bosbad Putten het zwemparadijs van Putten.

www.bosbadputten.nl


De Mariahoeve is een klein boerderijmuseum dat u het vroegere leven op een Veluwse boerderij laat zien. Tijdens een rondleiding gaat u 100 jaar terug in de tijd en ziet u het oude Hollandse boerenleven zoals het toen was. Wat de Mariahoeve uniek maakt is dat ‘alles’ er nog is, zoals Maria het heeft nagelaten.

www.mariahoeveputten.nl


Bent u wel eens in een Beeldentuin geweest? De Beeldentuin in Garderen is één van de gezelligste van Nederland (met meer dan 4000 vierkante meter aan plezier!). U kunt zowel buiten in de Beeldentuin als binnen in het showroomdorp genieten van unieke creaties. In de zomer kunt u hier ook terecht voor de aanrader van de Veluwe, het Zandsculpturenfestijn.

www.beeldentuin.nl


Bezoek het Oude Ambachten & Speelgoed Museum voor 160 ambachten en winkeltjes van vroeger. Zo vindt u er een oude smidse, een scharensliep, een schoolklasje, een leerlooier en vele andere ‘oude’ beroepen. Ook kunt u hier een collectie van oud speelgoed vinden, prachtige antieke poppen, rijdende treinen, kinderserviesjes, poppenhuizen en mechanisch blikken speelgoed.

www.ambachtenmuseum.nl


Het Nationale Park De Hoge Veluwe is 5.400 hectare groot. U vindt er  bos, heide, vennen, stuifzand en het heeft een grote diversiteit aan plant- en diersoorten met uiterst zeldzame exemplaren. De Hoge Veluwe is met o.a. 43 kilometer fietspad, het Kröller-Müller Museum en Jachthuis Sint Hubertus een internationaal befaamde combinatie van natuur en kunst.

www.hogeveluwe.nl


In 2003 is er een schaapskooi gebouwd midden op de hei en naar verluidt is het de grootste schaapskooi van Nederland! Elke dag wandelt de herder met de kudde over de Ermelosche heide. De kudde bestaat uit ongeveer 400 schapen. Een echte aanrader? De terugkomst van de kudde bij de schaapskooi tussen 15.00 en 16.00 uur.

www.schapedrift.nl


Top